/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Talmácsi Gábor lett a Shell kenőanyagok nagykövete

2016. február 05. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Shell és a Shell kenőanyagok magyarországi importőre és forgalmazója, az Orbico Hungary Kft. Talmácsi Gábor MotoGp világbajnok gyorsaságimotor-versenyzőt választotta a Shell kenőanyagok nagykövetének.

’Talma’ kinevezése tudatos és következetes döntés volt, meséli Tamás Tamás, a Shell kenőanyagok üzletágvezetője: „A világbajnok motorversenyző megtestesíti mindazt, amit a Shell és az Orbico képvisel: az elhivatottságot és a professzionalizmust.” A Shell immár hosszú évtizedek óta a maximalizmus és a minőség elkötelezett híve. A vállalat minden elképzelhető közlekedési illetve ipari területet – legyen szó személygépjárművekről, tehergépjárművekről, munkagépekről, szállítmányozásról, különféle versenyautókról, vagy akár repülőgépekről – a legmagasabb minőségű, prémium kenőanyagokkal szolgál ki, és vezető szerepet játszik a technológiai újítások területén.

A Shell által kifejlesztett és egyedüliként használt GTL, másnéven Shell PurePlus technológia egy gázból folyadékot előállító folyamatot takar, amely során egy katalitikus kémiai reakción keresztül történik meg a földgáz folyadékká történő átalakítása. Ez az eljárás nagyon nagy tisztaságú és kiváló oxidációs stabilitású szintetikus végterméket eredményez, szűk molekula-tartományú egyedi összetétellel és állandó magas minőséggel. A Shell 3500 szabadalmat jelentett be az eljárás több mint 40 évig tartó kifejlesztése során. A vállalat átlagban naponta 140 ezer hordó (1 hordó = 159 liter) csúcsminőségű terméket állít elő, melyből jelenleg évi 1 millió tonnát tesz ki a GTL technológiával készült, egyedülállóan magas minőségű Group III-as alapolaj.

A világ első kereskedelmi GTL üzemét a Shell immár 23 éve létesítette Malajziában, azonban a vállalat messze legnagyobb GTL létesítménye az új, szupermodern katari GTL gyár. A 20 milliárd dollárból felépített katari GTL üzem ezzel a világ egyik legnagyobb, és egyben legösszetettebb technológiát képviselő ipari komplexumának számít. A Pearl GTL üzemnek 24 reaktortornya van, amelyek egyenként 1200 tonnát nyomnak, ami 7 Jumbo Jet repülőgép súlya. Az üzem beépített forgógépes teljesítménye 1000 mW, ez két paksi blokk teljesítményével egyenértékű. Külön érdemes megemlíteni, hogy a gyár egyik mellékterméke a víz, amiből naponta 300 000 hordónyi mennyiség keletkezik, ezt a vizet pedig természetesen a gyár visszaforgatja termelése során.

A modern technológiának köszönhetően a Shell GTL bázisolajból készült kenőanyagai könnyűszerrel teljesítik, sőt, a legtöbb tekintetben túlteljesítik az érvényben lévő gépgyártói követelményeket, így például tökéletesen megfelelnek az autógyártók egyre hosszabb, komoly terhelést jelentő, és üzemanyag-takarékosságot megkövetelő olajcsere-periódusainak is. A Shell kenőanyagai így egyedülállóan magas minőségük révén egyre több gyártó úgynevezett OEM, vagyis gyári első feltöltésű olajaként szolgálnak.

A vállalat kenőanyagaival gyakorlatilag mindenkihez szeretne szólni, aki kenőanyagot használ, a személyautó-tulajdonosoktól kezdve egészen a nagyvállalatok döntéshozóiig, hiszen a Shell által alkalmazott alapolaj gyártási technológia egyedülálló a világon, és szinte minden iparág számára készül kenőanyag a GTL technológiájú bázisolajokból, például személy- és teherautó motorolaj, ipari célú kenőolaj vagy akár erőművi alkalmazásokban használt olajok (turbinaolaj, szigetelőolaj).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/