Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Targatetős MX-5-öst mutatott be a Mazda

2016. március 23. 12:30   |   DG
címkék:  

A Mazda a mai napon, a New York-i Nemzetközi Autókiállításon (március 25. – április 3.) leleplezte az új MX-5 RF változatát, amely az eddigi keménytetős változatokkal szemben új megközelítést alkalmaz. Fastback stílusú hátsó kialakítást kapott, teteje motorosan mozgatható, hátsó szélvédője pedig leereszthető, akárcsak egy targa modell esetében.

A motoros mozgatású tető gombnyomásra nyitható vagy csukható; az elem a hátsó fedél alá hajtogatódik be, menet közben is, 10 km/órás sebességig. A hátsó szélvédő ugyancsak gombnyomásra külön leereszthető, fokozva a kabrió élményt. A sajátos tetőmechanizmus ellenére az MX-5 RF-nek ugyanakkora a csomagtere, mint a puhatetős változatnak.

A modell Európában kétfajta erőforrással lesz megvásárolható, a Skyactiv-G 1.5 és Skyactiv-G 2.0 motorokkal, amelyekhez hatfokozatú kézi vagy exkluzív tételként hatsebességes automataváltó párosítható.

Az MX-5 RF emellett egy különleges, háromrétegű Machine szürke fényezéssel is elérhető lesz, amely igazán kiemeli a karosszéria dinamikus vonalvezetését.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!