/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tavasszal érkezik az új Porsche Boxster

2012. január 12. 13:13   |   Autoblog
címkék:  

Az utolsó csavarig átfésülték a Porsche Boxstert, s a végeredmény igen impozáns lett. Az új generációs kétüléses középmotoros roadster teljesen új, könnyű építésű karosszériát és futóművet, szélesebb nyomtávot és nagyobb kerekeket kapott. A hathengeres motorokat is tökéletesítették, így 15 százalékkal kevesebbet fogyasztanak.

Nagyon ütős lett az új Boxster. A rövidebb túlnyúlások, az új stílusú fényszórók és első lökhárító, az előrébb tolt szélvédő, valamint az újragondolt far sokkal vonzóbb és komolyabb autót faragtak a legkisebb Porschéból. Új az elektromos mozgatású vászontető is, amely immár teljesen eltűnik a számára kialakított tetőelem alatt. A kabin pedig nagyobb helyet kínál az utasoknak.  

Az új Porsche értékesítése két modellel indul, a Boxsterrel és a Boxster S-sel. Mindkét verzióban hathengeres, közvetlen befecskendezéses boxermotor dolgozik. A kisebbik hajtómű egy 2,7 literes, 265 lovas egység, amely elődjénél 10 lóerővel erősebb, a Boxster S 3,4 literes erőműve pedig 315 lóerőt mozgósít, 5-tel többet, mint korábban.

Alapkiépítésben mindkét motorhoz hatsebességes kézi váltó kapcsolódik, de felárért hétfokozatú PDK duplakuplungos váltómű is rendelhető. A legjobb gyorsulást és üzemanyag-fogyasztást természetesen a PDK-val érik el az autók: a Boxster 7,7, míg a Boxster S 8 litert eszik 100 kilométeren. A bázismodell 5,7, míg az S kivitel kerek 5 szekundum alatt sprintel százra. Némi plusz pénzért a Boxster modellhez elérhető a Sport Chrono csomag, valamint a Porsche Torque Vectoring (PTV) mechanikus hátsó differenciálzár.

Az új Boxster generáció áprilisban debütál. Az alapmodellért Németországban bruttó 48 291, az S verzióért bruttó 59 120 eurót kérnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/