/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tovább készítheti az autómárkától független ruháit a Bentley Clothing

2017. március 22. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Bentley Clothing egy apró öltözékgyártó manufaktúra, amelyet jogtalan névhasználatért perelte be a Bentley Motors, ám végül az autógyár elbukta az ügyet. Tehát tovább készülhetnek a borsos árú, személyre szabott ruhadarabok.

Meglepő döntés született a Bentley Motors és a Bentley Clothing peréből: utóbbit nem marasztalta el a bíróság azonos névhasználatért, így az autógyártó kénytelen elviselni, hogy félig-meddig a neve alatt személyre szabott öltözékeket is készítenek egy apró Manchesteri manufaktúrában.

A pert még az autómárka indította, mert szerinte az általuk elért népszerűségből és névből akart profitálni a ruhakészítő cég, mire utóbbi azzal vágott vissza, hogy a Bentley-nek nincs számottevő jelenléte a ruhaiparban, így nincs is mire perelnie.

Ez igaz, ráadásul az 1962-ben létrehozott manufaktúra neve valójában az alapító, Gerard Bentley nevét viseli, aki eleinte csak golf öltözékeket készített, majd a cég 1990-es eladását követően Bob és Christopher Lee némiképp kibővítette a kínálatot egyéb férfi öltözékekre – bár igaz, a Bentley Clothing márkanév csak 2009-ben jött létre. Az apró cég mindössze 10 embert foglalkoztat, és most tervezi megnyitni online üzletét.

Ezzel szemben az autóipar felső rétegében elhelyezkedő (a Volkswagen tulajdonában álló) Bentley Motors fő területe természetesen a gépkocsi-gyártás, mellette elenyésző – néhány százalékos – profitot hoz az ékszerek és egyéb kiegészítők értékesítése az éves 2 milliárd eurós összbevételből.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/