/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Turbós Wankellel jöhet a Mazda RX-7 utód

2016. február 07. 14:03   |   Autoblog
címkék:  

A Mazda gondolkodik rajta, hogy turbófeltöltővel lássa el az RX-Vision tanulmányból készülő új bolygódugattyús sportautóját. A formula már minden idők legsikeresebb Wankel-motoros Mazdájában, az RX-7-ben is működött, bár a tetemes olaj- és benzinfogyasztáson nem sikerült úrrá lenni. Belső információk szerint az új turbós, kéttárcsás 1,6 literes Skyactiv-R erőforrás több mint 400 lóerős lesz.

A Mazda az RX-Vision tanulmány bemutatásával elárulta, hogy új bolygódugattyús motort fejleszt, amely majd az RX-7 sportkocsi utódját fogja mozgatni. Az új erőforrásról a napokban az egyik mérnök beszélt, aki elismerte, hogy ahhoz, hogy a bolygódugattyús motor alacsony fordulatszámon nagyobb nyomatékot mozgósíthasson, a legjobb megoldás egy turbófeltöltő beszerelése lenne.

Ez még nem jelenti azt, hogy a Skyactiv-R erőforrás feltöltést kap, de bizonyítja, hogy a Mazda mérnökei komolyan foglalkoznak a dologgal. Korábban felröppent hírek szerint az RX-7 utódjába egy kéttárcsás blokk kerülhet, 1600 köbcentiméter lökettérfogattal és 402 lóerős teljesítménnyel.

Az új bolygódugattyús Mazda sportkupé érkezésére leghamarabb jövőre, a Wankel-motor 50. évfordulóján számíthatunk, vagy pedig 2020-ban, amikor a márka a centenáriumát ünnepli.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/