/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új dízelmotorok az Opel Insigniában

2015. július 01. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

Új 1,6 literes turbódízel motorok jelennek meg az Opel Insigniában, amelyek az eddigi kétliteresek helyébe lépnek. A 120 és 136 lovas „suttogó” dízelmotorok a típus eddigi legtakarékosabb erőforrásai. Szintén újdonság az autóban a Navi 900 IntelliLink második nemzedéke, amely az Apple CarPlayjel behozza az autóba az okostelefonok világát.

Azt, hogy kis lökettérfogatú motor teljesítménye és nyomatéka is lehet meggyőző, mostantól a márka zászlóshajójában is igazolja az új, 1,6 literes suttogó dízel két változata. Az élénk reakciókra, szerény fogyasztásra és nyugodt járásra kifejlesztett, 120 illetve 136 LE leadására képes gépek az eddigi kétliteresek helyébe lépnek. Hatfokozatú manuális sebességváltóval és start/stop rendszerrel kiegészítve az elsőként említett kivitel az elődjével azonos 11,9 másodperc alatt gyorsít nulláról százra, sőt, ötödik fokozatban 80-ról 120 km/órára növelve a sebességet még jobb is nála két másodperccel (10,4 mp telik el). Fogyasztása mégis mérsékelt 3,9 liter, ami 104 g/km CO2-kibocsátásnak felel meg.

Az erősebb változat még lejjebb viszi ezt 0,1 literrel, 3,8 liter/100 kilométerre, így a CO2-emissziója mintaszerű 99 gramm kilométerenként, tehát a sok magánautósnak és flottaüzemeltetőnek fontos 100 grammos határ alatt marad. Csúcssebességben 5 km/órával múlja felül az elődjét, 210 km/órára áll be a mutató, míg a gyorsulás nulláról százra 10,9, 80-ról 120 km/órára 10,4 másodpercig tart. A kulturált dízelek nyomatéka egyformán 320 newtonméter 2000/percnél. A belépő ár 7 690 000, illetve 7 790 000 forint.

Az új dízelek mellett örömöt szerez az Opel Insignia utasainak a szórakoztatást biztosító új IntelliLink generáció is, integrált Apple CarPlayjel. Még jobban behozza az autóba az okostelefonok világát az Opel infotainment rendszerének új generációja, hiszen először integrálható az Apple CarPlay az új Navi 900 IntelliLink rendszerbe. Ez hozzáférést nyújt például sokféle alkalmazáshoz, zene és hírek hallgatására. Kijelzője és kezelőfelülete 20 centiméter átmérőjű színes érintőképernyő. SMS-felolvasás, audiostreaming és hangvezérlés éppúgy lehetséges az IntelliLinkkel, mint filmek és videók megnézése – ez utóbbiak persze csak az autó álló helyzetében. A navigátor több mint harminc európai ország térképét tárolja, tetszés szerint két- vagy három dimenzióban ábrázolja a területet, és hangvezérléssel is irányítható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/