/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új kompakt szabadidőautóval rukkolt elő a SsangYong

2016. május 31. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A SsangYong bemutatta a Tivoli SUV hosszított változatát, amely olyan kompakt méretű crossoverekkel száll majd harcba, mint a Hyundai Tucson vagy a Kia Sportage. Van is keresnivalója, hiszen egy vonzó, egyéni megjelenésű kocsi tágas beltérrel, gazdag felszereltséggel, opcionális összkerékhajtással és remek erőforrásokkal.

A Tivoli XLV a Tivoli padlólemezére épül, ám 238 mm-rel hosszabb karosszériát kapott, ami teljes egészében a csomagtér kapacitását növelte. A SsangYong szerint ennek űrmérete 720 liter, ami a padló alatti rekesszel együtt értendő, mindenesetre a babakocsik szállítása, vagy kerékpárok és golftáskák cipelése nem fog gondot okozni.  A Tivoli XLV 4440 mm hosszú, 1798 mm széles, 1635 mm magas, a tengelytávja pedig 2600 mm-es, mint a Tivolié.

A modell tisztességesen felszerelhető, kétzónás automata klíma, 7 colos érintőkijelzővel szerelt infotainment rendszer, Tom-Tom navigációs rendszer, tolatókamera és parkolószenzorok is elérhetőek, a széria 6 légzsákhoz pedig kérhető vezetőoldali térdlégzsák.

A Tivoli XLV két modern, 1,6 liter lökettérfogatú, saját fejlesztésű Euro 6-os erőforrással szerelhető fel. A friss fejlesztésű, változó geometriájú turbótöltővel szerelt 1,6 literes gázolajos 115 lóerőt és 300 Nm nyomatékot vonultat fel, utóbbit az 1500-2500-as fordulatszám-tartományban szolgáltatja. Hatfokozatú kézi váltó jár hozzá, opcióként azonban 6-sebességes Aisin automata szerkezettel is konfigurálható. Szabványos vegyes fogyasztása 4,5 l/100 km.

Váltóműtől függetlenül a dízel XLV automatikus összkerékhajtással is felszerelhető. Normál vezetésnél a rendszer a hajtóerőt teljes mértékben az első tengelyre irányítja, hóban vagy nedves útfelületen azonban bevonja a hajtásba az első kerekeket is. Az emelkedőn való elindulást segítő rendszer, valamint a dombsegéd alapfelszerelés.

A SsangYong Tivoli XLV-re is 5 éves garancia vonatkozik, de az áráról egyelőre nem kaptunk tájékoztatást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/