/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Škoda SUV különleges hibridhajtással

2018. március 07. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

A Škoda a Genfi Nemzetközi Autószalonon számtalan újdonságot mutatott be, azonban a középpontban a Vision X tanulmány állt. A modern crossover képében a SUV-modellcsalád következő, harmadik modelljére kaptunk kitekintést.

A Vision X különösen innovatív hibrid hajtásrendszert kapott, sűrített földgáz (CNG) üzemű négyhengeres turbófeltöltős motort kombinál elektromos hajtással, ami különösen kedvező fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket tesz lehetővé. A Škoda új hajtásláncában a rugalmas üzemanyag-felhasználású, tehát sűrített földgáz és benzinüzemű belsőégésű erőforráshoz kettő darab villanymotor csatlakozik, az átlagos széndioxid-kibocsátás mindössze 89 g/km.

A sűrített földgáz üzemre hangolt 1,5 literes TSI G-TEC négyhengeres turbómotor 130 lóerőt és 250 Nm nyomatékot ad le. Egy CNG tartályt a hátsó üléspad alatt helyeztek el, míg egy másikat a hátsó tengely mögé építettek be. A belsőégésű motor az első, míg az egyik villanymotor a hátsó kerekeket hajtja. Utóbbiak csak akkor vesznek részt a hajtásban, ha nagyobb vonóerőre vagy tapadásra van szükség. A villanymotort tápláló 48-voltos lítium-ion akkumulátor 2 kilométeres nulla emissziós hatótávot tesz lehetővé.

Fékezésnél és gördülésnél a mozgási energia visszatermelődik, elektromos energiává alakul át. Már elstartoláskor 70 Nm azonnali nyomaték áll rendelkezésre. A Vision X összesített hatótávja a plusz benzintartálynak köszönhetően 650 kilométer. A menetteljesítmények is impresszívek, a Vision X 9,3 másodperc alatt gyorsul százra, csúcssebessége pedig 200 km/óra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/