/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új távolsági rekord Mitsubishi ASX-szel

2012. augusztus 27. 20:21   |   Autoblog
címkék:  

Azokat, akik takarékos autózással a lehető legkisebb fogyasztás mellett tesznek meg egy adott útszakaszt, hypermiler (szabad fordításban mérföld-faló) néven szokás emlegetni. Svájc egyik legismertebb ilyen embere Felix Egolf, egy Swiss Airbus 330/340 utasszállító gép kapitánya. Legutóbb 1857 kilométert autózott egy tankkal, egy dízel Mitsubishi ASX-szel. 

2011-ben jelent meg a kompakt crossover, az ASX modell új elsőkerék-hajtású dízelmotoros változata, amelynek legfontosabb adatai a következők: 1,8 literes DID dízelmotor, 117 LE, 380 Nm, szabványos üzemanyag-fogyasztás 4,8 l/100 km, CO₂-kibocsátás 127 g/km.

A Mitsubishi Switzerland a következő feladat elé állította Felix Egolfot: hétköznapi útviszonyok között jelentősen csökkentse az autó fogyasztását (4,8 l/100 km), így állítva be új távolsági rekordot (cél: 1600 km). Miután csordultig töltötték a tartályt, Felix Egolf július 25-én útnak indult Härkingenből, a Mitsubishi Switzerland székhelyéről.

Útvonal: Härkingen – Cham – St. Gallen – Arlberg Pass – Innsbruck – St. Johann – Salzburg – Bécs – Linz – Braunau – München – Bregenz – St. Gallen – Zürich – Cham – Härkingen – Bázel – Moutiers – Härkingen.

Felix Egolf látványosan túlteljesítette a feladatot, hiszen 1857 kilométert autózott (a pilóták szlengjében ez több mint 1000 tengeri mérföldet jelent). Az autó fogyasztását szenzációsan alacsony, mindössze 3,67 l / 100 km-es értékre szorította le, miközben 74,1 km/órás átlagsebességgel haladt, vagyis jelentősen, 23,5%-kal kisebb fogyasztást ért el, mint a hivatalos érték. 3%-ban városban, 74%-ban autópályán és 23%-ban főúton haladva tette meg  a távolságot,.

Felix Egolf hypermiler-hitvallása egyszerű, és könnyen átültethető a mindennapokra:

Suhanj, ne rohanj

Használd ki a dízelmotor nagy nyomatékát, és korábban válts magasabb fokozatra (figyeld a fokozatváltásra figyelmeztető kijelzőt)

Vezetés közben gondosan figyeld a forgalmat, és tarts megfelelő követési távolságot

Időben vedd le a lábad a gázpedálról (a fölösleges gázadás elkerülése = zéró üzemanyag-fogyasztás) 

Tervezz be elegendő időt az utazáshoz

Használd ki a modern járműtechnológiákat, például az automatikus stop/start rendszert (széria az ASX modellen). Piros lámpánál mindig állítsd le a motort.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/