/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Újra gyártásba kerül a legendás Jaguar D-Type

2018. február 08. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

62 évvel azután, hogy elkészült az eredeti D-type utolsó példánya, a Jaguar Classic újra beindítja az ikonikus versenyautó gyártását Coventry-ben. A Jaguar Classic által összeszerelt első Jaguar D-type – egy fejlesztési prototípus – ezen a héten, a párizsi Salon Retromobile kiállításon ünnepli világpremierjét.

A D-type versenyautóból mindössze 25 új példány készül a Jaguar Land Rover Classic Works Warwickshire-i üzemében, egytől egyig gondos kézi munkával. A Jaguar eredetileg, 1955-ben 100 darab D-type gyártását tervezte. Akkor csupán 75 autót építettek meg, így a Jaguar Classic most valóra váltja a márka eredeti elképzeléseit, és 25 darab vadonatúj, de teljességgel korhű sportautót állít négy kerékre.

A D-type, amely 1955 és 1957 között háromszor nyerte meg a Le Mans-i 24 órás futamot, a hathengeres XK erőforrással készült. 2018-tól kezdődően, az ügyfél megrendelésre épülő D-type példányok a legutolsó csavarig az eredeti specifikációk szerint készülnek majd.

A D-type a Jaguar Classic harmadik folytonossági modellszériája: 2014-15 során hat hiányzó Lightweight E-type-ot építettek, amit 2017-18-ban kilenc darab XKSS követett.

A Jaguar Classic szakértői a Jaguar eredeti tervrajzaihoz és feljegyzéseihez hozzáférve fáradhatatlan kutatómunkát végeztek, hogy az új D-type minden egyes példánya pontosan azon műszaki előírások szerint készüljön el, amelyeket Lofty England motorsport-igazgató és mérnökei az ötvenes években meghatároztak. A D-type vásárlói választhatnak az 1955-ös Shortnose, illetve az 1956-ban alkalmazott Longnose karosszéria között.

A most elkészült fejlesztési prototípus egy Longnose kivitel. Ez a verzió könnyen felismerhető hosszabb motorházfedeléről, a vezető tarkója mögötti, jellegzetes uszonyról, a „nagyszögű” hengerfejről, valamint a gyorsan cserélhető féknyergekről.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FEKETE JÁNOS
2018-02-08 - 20:21

NAGYON HELYES!


*/