/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újraéledt az európai autópiac

2014. október 18. 09:50   |   Autoblog
címkék:  

Szeptemberben már a tizenharmadik egymást követő hónapban emelkedett a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióban, miután hat éven át folyamatosan csökkent.

Az ACEA pénteki közleménye szerint az Európai Unióban 1,24 autót helyeztek forgalomba szeptemberben, 6,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A múlt hónapban Spanyolországban 26,2 százalékos, Franciaországban 6,3 százalékos, Nagy-Britanniában 5,6 százalékos, Németországban 5,2 százalékos növekedést jegyeztek fel.

Az idei első kilenc hónapban forgalomba helyezett új autók száma 9,57 millió volt, ami 6,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Magyarországon 2014 szeptemberében éves szinten 17,2 százalékkal, 5482-re emelkedett a forgalomba helyezett autók száma az ACEA adatai alapján. Az idei első kilenc hónapban a növekedés 20,3 százalékos volt, 49 384 új autót helyeztek forgalomba.

Ez egybecseng a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének értékelésével, amely szerint idén augusztusban 4766 darab új autót helyeztek forgalomba, ami a tavaly augusztusi számnál 14,4 százalékkal magasabb. Az országba bekerülő használt autók azonban rontják a hazai állomány átlagéletkorát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/