/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újraindul a termelés a Volkswagennél

2016. augusztus 23. 19:00   |   MTI
címkék:  

Rendeződött a Volkswagen csoport és két beszállító vitája, amely miatt a német gyártó a Volkswagen márkájú autók gyártásának részleges leállítására kényszerült. A VW sajtóosztálya Twitter-oldalán közölte, hogy a beszállítókkal kötött megegyezés révén a partnerek újraindítják az alkatrészszállításokat, és az érintett üzemekben megteszik az előkészületeket a gyártási folyamat helyreállításához.

Hozzátették: a VW és az Eastern Horizon Group, illetve a hozzá tartozó két beszállító, a Car Trim és ES Automobilguss megállapodott abban, hogy nem hoznak nyilvánosságra részleteket a megegyezésről. Előzőleg német hírportálok azt jelentették, hogy a felek több mint 20 órán keresztül, csaknem folyamatosan tárgyaltak a vita rendezéséről, és végül egy hosszú távú együttműködésben egyeztek meg.

A tárgyalás befejezése után a Prevent csoport – amelyet az Eastern Horizon Grouppal együtt az egyik leggazdagabb bosznia-hercegovinai vállalkozó, Nijaz Hastor érdekeltségeként tartanak számon – egy szóvivője bejelentette, hogy a társaságnál azonnali hatállyal feloldják a VW-nek készített árucikkekre elrendelt beszállítási tilalmat, míg a VW egy szóvivője azt mondta, hogy fokozatosan újraindítják a termelést.

Az utóbbi napokban öt németországi VW-üzemben állították le teljesen vagy részlegesen a gyártást a társaságnak üléshuzatokat gyártó Car Trim és a sebességváltó-alkatrészeket készítő ES Automobilguss szállításainak felfüggesztése miatt. Az intézkedés csaknem 28 ezer VW-dolgozót érintett.

Az ügy háttere nem ismert pontosan. Sajtóértesülések alapján a vita abból fakadhatott, hogy megállapodást kötöttek egy új üléshuzat kifejlesztéséről, de a Volkswagen kiszállt a projektből, és nem tudtak megegyezni, hogy mennyi pénz jár a Preventnek a már elvégzett munkákért, ezért a cégcsoport felfüggesztette a még érvényes beszállítói szerződések teljesítését.

Ágazati szakértők szerint a konfliktus arra vezethető vissza, hogy a Volkswagen minden eszközzel igyekszik csökkenteni a Volkswagen modellek fejlesztési és gyártási költségeit, mert egyre kevésbé jövedelmezőek. A duisburgi-esseni egyetem (UDE) autóipari kutatóintézete (Center Automotive Research – CAR) egy korábban a Handelsblatt című üzleti lapban ismertetett tanulmányában kimutatta, hogy a VW az idei első fél évben mindössze 375 eurót keresett egy-egy Volkswagenen, ami 1,7 százalékos árbevétel-arányos üzemi eredmény, míg egy Skoda márkájú autó 1589 eurót termelt a csoportnak, ami 9,6 százalékos árbevétel-arányos üzemi eredményt jelent.

A Volkswagen a legnagyobb európai gépjárműgyártó társaság. A Volkswagen és a Skoda mellett a csoporthoz tartozik az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Ducati, a Lamborghini, az MAN, a Porsche, a Scania, a Seat és a Volkswagen haszonjárművek márka.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/