/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Változó sűrítésű benzinmotort mutat be az Infiniti

2016. december 30. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

Az Infiniti már húsz éve dolgozik a változó sűrítésű benzinmotorján, a januári, Detroiti Autószalonon pedig a közönség elé tárja a sorozatgyártásra kész változatot. A VC-Turbo erőforrás a dízelmotorok valós alternatívája; 2 liter lökettérfogatból 272 lóerőt és 390 Nm nyomatékot termel, mindezt a dízelmotorokra jellemző gazdaságossággal párosítva.

A 2 literes VC-Turbo benzinmotor a turbómotorok nagy teljesítményét a dízelmotorok magas nyomatékával és hatékonyságával kombinálja. Titka a speciális multi-link rendszer, amely folyamatosan variálja a hengerekben a kompressziót. A rendszer a terhelésnek megfelelően változtatja a dugattyúlöket hosszát, így a sűrítési arány 8:1 és 14:1 között változik. Az alacsonyabb kompresszió nagyobb teljesítményt és nyomatékot szavatol, míg a magasabb kompresszió az üzemanyag-takarékosságot fokozza.

Az eredmény egy V6-os motor erejével és egy modern dízelmotor nyomatékával rendelkező erőforrás, annak minden káros gázkibocsátása nélkül. A szimplaturbós 2 literes VC-Turbo motor 272 lóerőt és 390 Nm nyomatékot ad le, fogyasztása pedig 27 %-kal alacsonyabb, mint egy hasonló teljesítményű V6-os egységé.

Az első VC-Turbo motorral szerelt Infiniti modellek már 2018-ban megjelenhetnek a piacon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/