/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Végre mozgás közben a Honda csúcstorpedója – videóval

2014. július 25. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A régóta csak tanulmányként és spekulációk célpontjaként létező új Honda NSX végre hallatott magáról, ráadásul rögtön mozgás közben sikerült elkapnia pár rajongónak a japán sportkocsit, mely hamarosan hibridként, összkerékhajtással érkezik.

Több autószalonon bemutatott tanulmányát követően a Honda nem sokat árult el készülőben lévő csúcsmodelljéről, az újjáélesztett NSX-ről, sőt, ez idáig csupán egy álló műanyag vázat vehettek szemügyre a kíváncsiskodók. Azonban most végre mozgás közben is láthatóvá vált az, amire ennyi évig kellett várnunk. A talán még idén év végére várható NSX-et a Nürburgringen kapták el tesztelés közben.

Ahogy a videón is látható, az igencsak fürge négykerekűt egyelőre még teljes matricázás védi a lebukás elől, ám a felvételek alapján úgy tűnik, nem sok változáson megy keresztül a gyártásra érett változat az eddig bemutatott prototípusokhoz képest.

A gyártást a cég újonnan átadott amerikai Ohio-állambéli központjában fogják kivitelezni, mivel az itteni kutatás+fejlesztés részleg tervezi az autót, ráadásul nem titkoltan a legnagyobb piacnak az Egyesült Államok ígérkezik.

Ha minden igaz, a négy kerékre három darab motor fog jutni, mégpedig olyan eloszlásban, hogy az első kerekeket egy-egy elektromotor hajtja majd, a hátsó tengelyt pedig egy középre épített V6-os benzines egység. Az erőátvitelről egy duplakuplungos váltó fog gondoskodni. A Honda már le is védette az NSX-re épülő meghajtást a Sport Hybrid All Wheel Drive (rövidítve SH-AWD) néven, mivel egy olyan komplex rendszerről van szó, ami az első kerekek között képes pozitív és negatív nyomatékot szállítani attól függően, hogy egy kanyarban mire van szükség a legjobb tapadáshoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/