/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Versenyautó készült az új Bentley-ből

2017. november 10. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley Motorsport bemutatta a 2018-as szezonra fejlesztett Continental GT3 versenyautót, amely az első generációs Continental GT3 elképesztő versenysikereit szeretné folytatni. A gépet az utcai modellből fejlesztették ki, kevesebb mint 1,3 tonnát nyom és 550 lóerős.

A Continental GT3 a Bentley Motorsport és technikai partnere, az M-Sport közös munkája. A szériamodellből fejlesztették, annak alumínium szerkezetének felhasználásával. A beépített bukókeret ellenére a kocsi súlya alacsonyabb 1,3 tonnánál, így 9 mázsával könnyebb a minden luxussal felszerelt utcai autónál. Az orrban pedig egy módosított, Cosworth vezérléssel és száraz karteres kenéssel felvértezett, 4 literes duplaturbós V8-as erőforrás dohog, 550 lóerős teljesítménnyel.

A Continental GT3 természetesen sokkal vadabbul néz ki a szériamodellnél, hiszen a nagy sebességű kanyarvételekhez elengedhetetlen a tetemes leszorítóerőt termelő karosszéria. Szélcsatornában tökéletesített szénszálas aerodinamikai elemekkel aggaták tele, és ellátták a kötelező biztonsági szerelvényekkel is. A motor ereje egy hatfokozatú, szekvenciális Ricardo váltóművön, AP Racing kuplungon, karbon hajtótengelyen és korlátozottan önzáró differenciálművön keresztül jut el a hátsó kerekekig. A fékrendszert az Alcon szállította, a 18 x 13-as felnik a BBS termékei, a 355/705 méretű slick gumik pedig a Pirellitől jöttek.

A vadonatúj versenyautó már megkezdte hathónapos tesztprogramját, hogy átvegye a stafétát a bajnokságot nyert elődjétől. Az első Continental GT3 összesen 120 pódiummal és 45 győzelemmel büszkélkedhet, s tavaly megnyerte a Blancpain GT Series Endurance Cup bajnokságot. A Bentley jövőre két új Continental GT3-at indít ebben a hosszútávú bajnokságban és még négy Intercontinental GT Challenge sorozatba nevezi be autóit. Az első megmérettetés a 2018-as Blancpain GT Series Endurance Cup monzai futama lesz.

 Az új Continental GT3 versenyautó értékesítése jövő júniusban indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/