/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villanyautóval ralizni? Igen!

2017. április 26. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

A brit RML Group által felkészített Nissan Leaf lesz az első villanyautó, amely elindul egy rali versenyen, nevezetesen a 16 ezer kilométeres Mongol Rally-n, ahol a résztvevők az Egyesült Királyságtól egészen Mongóliáig autóznak.

A Mongol Rally-n elinduló Nissan Leaf a sztenderd 30 kWh-s akkumulátorral szerelt modellen alapul, melynek szabványos hatótávolsága 250 kilométer. Tehát nem kevés alkalommal lesz szükség a telep újratöltésére; minden bizonnyal ez jelenti majd a túra legnagyobb kihívását.

A kocsit természetesen felkészítették rá, hogy nemcsak kiépített utakon fog haladni, Speedline SL2 Marmora kerekekre szerelt keskeny terepmintás abroncsokat, fém alvázvédő lapokat, fonott fékcsöveket, sárfogó gumikat és 6 mm vastag alumínium kartervédőt kapott. Speciális tetőcsomagtartó is került rá, LED-es fénycsővel.

A Mongol Rally nem időre megy, a résztvevők tetszőleges tempóban teljesíthetik a távot. A Leaf esetében is a komfortra és a súlycsökkentésre törekedtek, a gumiszőnyegeket leszámítva az első traktus nem változott, a hátsó üléseket azonban eltávolították, 32 kilogrammot megspórolva. Egy tűzoltó készülék és egy elsősegély csomag viszont bekerült az autóba.

A hegyeken, sivatagon és sztyeppén áthaladó 16 ezer kilométeres Mongol Rally jótékonysági célú verseny, a résztvevők mindegyikétől minimum 1000 fontos felajánlást várnak. Szintén kikötés, hogy a benevezett járműveket 1 liternél kisebb lökettérfogatú erőforrás kell, hogy hajtsa; bármilyen probléma merül fel, a versenyzőknek maguknak kell megoldaniuk. A mezőny július 16-án startol.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/