/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszajár a baleseti adó az Astra ügyfeleknek

2015. december 02. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Visszaigényelhetik a kötelező biztosítás mellett befizetett 30%-os baleseti adójukat az Astra Biztosítótól már távozott, de befizetett díjuk egy részét elveszítő ügyfelek. Az összesen mintegy 300 millió forintnyi visszajáró adó a NAV tegnapi naptól elérhető nyomtatványán igényelhető vissza – áll a Biztosítás.HU alkuszi portál közleményében.

Ismert, hogy az augusztusban csődbe ment Astra Biztosító azzal a feltétellel engedte el – azok biztosítási évfordulóját megelőzően – ügyfeleit más biztosítótársasághoz, hogy nem fizeti vissza számukra az általuk már előre befizetett biztosítási díjakat és a szintén beszedett 30%-os mértékű baleseti adót sem. Az Astra fenti magatartása ellenére azonban – a NAV intézkedésének köszönhetően – úgy tűnik, hogy a baleseti adót mégis visszakaphatják az Astrától már távozott ügyfelek.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) közleményt adott ki, melyben leírja, hogy mit kell tenniük az Astra Biztosító volt ügyfeleinek ahhoz, hogy a kötelező biztosítás mellett befizetett 30%-os baleseti adójuk azon időszakra vonatkozó részét visszaigényelhessék, melyre a kötelező biztosítási díjat (és természetesen ezzel együtt a baleseti adót is) előre megfizették, de a szerződés idő előtti megszűnése miatt már nem kaptak érte biztosítási fedezetet.

Az adóhatóság a minél gördülékenyebb ügyintézés érdekében „BAV” elnevezéssel nyomtatványt rendszeresített, melyet az ügyfelek a hozzá tartozó kitöltési útmutatóval együtt letölthetnek az adóhatóság honlapjáról (http://nav.gov.hu/nav/letoltesek_egyeb/adatlap/BAV_kerelem20151130.html) és a kitöltött dokumentummal kezdeményezhetik a részükre visszajáró adó visszaigénylését. A Biztosítás.HU számításai szerint a NAV intézkedése akár 100 ezer Astra biztosítottat is pozitívan érinthet, akik az általuk befizetett, de – a biztosító idő előtti elhagyása okán –  igénybe már nem vett kötelező biztosítási fedezetek után összesen várhatóan mintegy 300 millió forintnyi adót kaphatnak majd vissza.

Fontos, hogy a baleseti adó nem automatikusan jár vissza, azt minden biztosítottnak magának kell igényelnie a nyomtatvány kitöltésével és beadásával. Szintén fontos, hogy csak azok igényelhetik vissza adójukat, akiknek szerződése már megszűnt a biztosítónál.

Kiadta: Biztosítás.HU

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/