2016. január 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy sokat érő, kiégett Lamborghini váz

Az alábbi képeken látható Lamborghini Diablo vázat sikerült valakinek értékesítenie nem kedvesebb, mint 4600 dollárért. Bár az autó szinte porig égett, a vázszerkezet sértetlenül megmaradt, így tökéletes alapot szolgáltat az adott példány újjáélesztésére.

Ha ritka és/vagy értékes autókról van szó, akkor bizony még a roncsok és az üres alvázak is sok pénzt megérhetnek.

Elég csak arra a Porsche 356-ra gondolni, amiről még múltkor számoltunk be, hogy egy pajtából előhúzva valaki 44 millió forintnak megfelelő összeget adott érte. Újabban egy Lamborghini Diablo váz talált új gazdát.

Az általánossággal ellentétben itt nem szokványos baleset érte az autót, hanem egyszerűen kiégett, de úgy, hogy a karosszériaelemek alatt sértetlenül maradtak a tartó és merevítő elemek. A modell, vagyis ami megmaradt belőle egy pár évig pihent egy raktárban, mielőtt úgy döntött tulaja, megválik tőle.

Interneten hirdette meg licitálás útján és végül 4600 dollárért, vagyis több mint 1,3 millió forintért sikerült megválnia tőle. Arról nem tudunk, mihez akar kezdeni vele az új tulajdonos, de se motor, se kerekek, se belső elemek nincsenek a Diablo maradványhoz, csupán a rozsdás fékek.

Maga a Diablo modellt egyébként még a Chrysler fennhatóság alatt alkotta meg a Lamborghini 1990-ben és egészen 2001-ig gyártották, ami alatt jó pár különleges kiadást, nyitott és fix tetős karosszériaváltozatokat, valamint hátsó- és összkerékhajtást is megért.

Eleinte 498 lóerőt termelt 5.7 literes V12-es szívó benzinmotorja, de a ’99-es modellfrissítéstől – amikor a bukólámpákat is elveszítette – 536 paripát és 605 Nm-t lett képes előállítani.