2016. január 12. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy Mercedes az automobil 130. születésnapjára

Carl Benz és Gottlieb Daimler 1886-ban, 130 évvel ezelőtt mutatta be az automobilt, amelyet a világ első autógyárából kinőtt Mercedes most egy különleges kiadással ünnepel meg. Az egyedi kivitelű Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet „Edition 130”-ból összesen 130 darabot készítenek, kizárólag ezüst színben és bordó vászontetővel.

A Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet „Edition 130” a csillagos márka egyik legexkluzívabb autója lesz. Egyedi alubeam szürke fényezéssel, bordó vászontetővel, továbbá matt fekete 20 colos, 10-küllős alumínium felnikkel szerelik fel, utasterét pedig exkluzív designo nappabőrrel kárpitozzák.

A bengálvörös/fekete mellett a kristályszürke/fekete kombináció is rendelkezésre áll, de az autó kétségtelenül az előbbivel nyújt lenyűgözőbb hatást. A díszítőelemek is különlegesek, AMG karbon/zongoralakk betéteket használtak. A középkonzolon „Edition 130” névtáblát helyeztek el, a kormánykeréken pedig gravírozott felirat hirdeti a speciális kivitelt. A szőnyegek szegélye vörös vagy ezüstszürke lehet. A féknyergeket pirosra festették. Minden vásárló emellett személyre szabott, a sorozatszámot is feltűntető AMG ponyvát kap az autóhoz, hogy a garázsban se érhesse por az értékes járművet.

Az 585 lóerős, 5,5 literes V8-as biturbó motorral hajtott „Edition 130” az Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon, Detroitban ünnepli a világpremierjét és áprilisban indul az értékesítése. Németországi listaára 226 457 euró.