2016. január 14. 20:20   |   Autoblog
címkék:  

Aranyozott Rolls-Royce a Mansorytól

A luxusautók első számú nemesítője, a Mansory elkészítette a világ legfényűzőbb Rolls-Royce-át. Az arannyal futtatott Wraith Palm Edition 999 exkluzivitását pedig csak fokozza, hogy összesen 9 darab fog készülni belőle.

A Rolls-Royce Wraith Palm Edition 999 káprázatos arany/fehér kéttónusú fényezést kapott, 22 colos kerekeit is aranyszínűre festették. A karosszéria sem maradt meg gyári állapotában, karbon aerodinamikai elemek kerültek rá, amelyek stílusos eleganciával ruházzák fel. Előre egyedi szoknyát tettek fel, oldalra ugyancsak egyedi sárvédőket és küszöbbetéteket szereltek fel, s a jármű farát is átdolgozták.

A valódi luxus azonban a részletekben rejlik: az eredeti jelvényeket 999-es tiszta arannyal bevont logók és plakettek váltották fel. Ez azonban nem minden, a tulajdonos kívánságára a Mansory arannyal futtatja az ajtókilincseket, a díszítéseket, a küszöbléceket, a hűtőrácsot és még magát Emilyt is.

A belső térben a tervezők ismét együtt dolgoztak a kárpitos mesterekkel, hogy új szintre emeljék a luxust, amiről a Rolls-Royce elhíresült. A fehér bőrrel bevont üléseken és az ajtókárpitokon aprólékosan kidolgozott aranyszínű Palm logók láthatók, a műszerfalon pedig számos kezelőszervet aranyból készítettek el.

A Wraith Palm Edition 999 ezen kívül teljesítménynövelő kúrán is átesett. Gyári 632 lóerejét és 800 Nm-es nyomatékát 740 lóerőre és kereken 1000 Nm-re tornászták fel (1500-5500 ford./perc között), így álló helyzetből 4,4 másodperc alatt gyorsul fel százra és eléri a 300 km/órás végsebességet.