2016. január 20. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Újjászületett a kettészakadt Ferrari Enzo

Úgy tűnik, nincs az a négykerekű, amit ne lehetne feléleszteni akár csak pár épen maradt alkatrészből is. Az alábbi fekete Enzo például 2006-ban pirosként szakadt ketté egy baleset során Amerikában, most pedig 600 millió forintot is megérhet.

Ha vannak autók, amelyeket érdemes a halálból is feltámasztani, azok a veterán, klasszikus és a ritka sport- és luxuskocsik. Ebbe a klubba tökéletesen illik a Ferrari Enzo modellje, melyből csupán 399 darabot készítettek a kétezres évek elején.

A korának egyik leggyorsabb és legerősebb szívó V12-esével szerelt modelljét azonban nem mindenki használta kellő óvatossággal – néhányak a közutakat is versenypályának vizionálták, így sok Enzo nem ért meg néhány évnél többet.

Az alábbi képeken ragyogó fekete példány is egy baleset áldozata lett még 2006-ban Amerikában, miután 260 km/órás tempónál veszítette el sofőrje uralmát felette és a fülke szó szerint külön szakadt a motortól és a hátsó tengelytől. Igen, jól gondolja a  kedves olvasó, hogy itt nem állt meg a történet, az eredetileg 2004-ben piros (Rosso Corsa) színnel gyárat elhagyó roncsot elszállították és megkezdődött a hosszú éveken át tartó restaurálás a Ferrari szervizben. Itt kapta meg a fekete (Nero Daytona) fényezést is, valamint a piros bőrüléseket, de egy Bose hangrendszer, navigációs fejegység, elektromos ablakemelők, tolatókamera és egy szénszálas szárny is a felszereltség részévé vált.

A Ferrari Classiche által tanúsított autó órájában csupán 2500 km található, és február 3-án kerül árverésre Párizsban az előzetes becslések szerint több mint 2 millió dollárért – vagyis mindegy 600 millió forintért. Reméljük, új tulajdonosa jobban fog rá vigyázni.