2016. január 29. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A világ legbetegebb driftautója – videóval

Egy fanatikus átalakította közel 50 éves Rolls-Royce Silver Shadow luxuslimuzinját egy elvetemült játszós autóvá. A drifter Royce-ban megmaradt az eredeti 6.75 literes V8-as, a háromfokozatú automataváltó, de még a Spirit of Ecstasy szobrocska is az elején.

Nem akármilyen résztvevője van az ír Driftbajnokságnak, ugyanis valaki egy oldtimer Rolls-Royce Silver Shadow-val égeti a gumikat.

A klasszikus jelenséget természetesen fel kellett készíteni a durvább igénybevételre, azonban eredeti motorját és háromfokozatú automataváltóját egyaránt meghagyták benne. Ami a külsőt illeti, a szélesített kerékívek, a jó pár centis ültetés, az erősen elállított kerékdőlés, a matt fekete fényezés és a krómozás teljes hiánya messziről jelzi, hogy ez már nem az a gépjármű, ami a gyárból kigördült.

A legnagyobb pofont azonban a belső adja, amit szinte gyári állapotában, faberakással és piros bőrözéssel hagytak meg a méretes keménykormány társaságában. Az egyetlen komolyabb, első ránézésre is feltűnő változtatást a hatalmas, hidraulikus kéziféket működtető kar jelenti, amelyen szintén megfigyelhető a márka emblémájává vált szobrocska.

Azt sajnos nem tudni, mennyi pénzébe és idejébe került a tulajdonosnak átalakítania a patinás brit autót, de alábbi felvétel alapján kijelenthető, biztosan megérte, mert a közönség is imádja:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/vTV73Thox_w” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>