2016. január 29. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Larte Black Crystal, a guruló első osztály

Az orosz Larte Design a német Klassennel közösen a magánrepülőgépek luxusát ültette át egy V-osztályos Mercedes kisbuszba. A Black Crystal névre keresztelt egyedülálló jármű egy pazar berendezésű guruló luxus lakosztály. Megtekinthető a márciusi Genfi Autószalonon.

A Larte Design felelt a jármű kinézetéért, ami természetesen nem maradt gyári állapotú. A nem éppen diszkrét átalakításokat preferáló orosz műhely ezúttal fogyasztható végeredménnyel módosította a buszt, saját aerodinamikai készletével mozgalmasabbá, sportosabbá varázsolta. Egyelőre csak grafikán láthatjuk az autót, de határozottan jól néz ki, a piros csíkkal elválasztott kéttónusú fényezés is remekül mutat. Az első és a hátsó lökhárító könnyű kompozit anyagból készült, ellátták LED-es nappali fényekkel és két darab valódi kristályt is építettek bele, ami a jármű nevére utal.

Elsősorban azonban az utastér nyűgözi le az embert, amelyet a Klassen cég rendezett be. A Mindenben székelő német vállalat VIP kialakítású kabinjairól ismert, a Mercedesben is elsőrangú munkát végzett. A legmagasabb minőségű bőr, Alcantara szövet és fa felhasználásával csodálatos környezetet alakított ki.

A Mercedes belső terében elektromosan szabályozható, lefektethető komfortüléseket helyezett el, minibárt és asztalokat alakított ki, emellett teljes körű multimédiás rendszert épített ki nagyméretű LED televízióval és high-end audiorendszerrel. Nem valószínű, hogy az utazásnak lenne ennél előkelőbb módja.