2016. február 05. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy színes francia egyéniség

A SpaceTourer bemutatásával egy időben a Citroёn, a Hyphen Hyphen electropop formációval együttműködve egy életteli és színes 4×4–es koncepcióváltozattal is előállt.

A SpaceTourer Hyphen SUV jegyekkel ruházza fel az alapjául szolgáló modell stílusát: szélesített lökhárító, kerékjárat-borítások, az Aircross koncepció által inspirált alsó karosszériavédő elemek. Ezeknek a Moondust Dark színre fényezett karosszéria-elemeknek az optikai hatását tovább fokozzák az anodizált narancsszínű díszítések.

Az emelt hasmagasságú SpaceTourer Hyphen könnyűfém keréktárcsái 19 colosak. Az autó terepjáró tulajdonságait a gumiabroncsokon található 5 darab elasztomer pánt hangsúlyozza, amelyek az optimális tapadást sugallják. Ezek a pántok a lökhárítókon is visszaköszönnek, de ezúttal anodizált alumíniumból, tovább fokozva a karosszéria robusztus jellegét. A zöld árnyalatú fényezés amellett, hogy a formák lendületét fokozza, utalás a természetre is.

Amint kinyitjuk a tolóajtót, egy vibráló atmoszférájú, színes utastér tárul fel előttünk. Rengeteg grafikus elem gazdagítja az utasteret kezdve a tetőkárpittól, az ajtókárpitokon át az ülésekkel és a középkonzollal bezárólag. Minden egyes ülés más és más színezést kapott, mindegyiken egyedi színkombinációt, vagy színátmenetet találunk. Az ülések alsó része „víz zöld” nappabőrből készült, narancssárga szegélyvarrással, míg a felső rész anyaga szövet, amelynek a színe ülésenként eltérő.

A belső tér hangulata energiával tölti fel az utasokat. A kényelmet a kiváló zajszigetelés és a vastag és puha gyapjúszőnyegek fokozzák. A tető és a műszerfal különleges szövetbevonatot kapott, amely tökéletesen harmonizál az ülések színével és grafikájával. A nagyméretű üvegtető természetes fénnyel árasztja el az utasteret.

A SpaceTourer Hyphen mozgatásáról egy BlueHDi 150 S&S dízelmotor gondoskodik, amelyhez manuális, 6-fokozatú sebességváltó kapcsolódik. A koncepcióautó kapcsolható összkerékhajtását a Dangel fejlesztette ki.