2016. február 08. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Videó: Olyan az új Audi R8-at vezetni, mint egy kilövés a Holdra

Tökéletes reklámfilmmel állt elő a négykarikás márka az amerikai Super Bowl futballbajnokság döntőjének méregdrága hirdetési szünetére. Az egyperces alkotás egy életunt, nyugdíjas asztronauta legnagyobb kalandjának újraéléséről szól az R8-as sportmodell segítségével.

Bár idén a prémiumtrióból a BMW és a Mercedes nem képviselteti magát az amerikai futballbajnokság döntőjének reklámszüneteiben, az Audi egy igencsak frappáns spottal örvendezteti meg a nagyérdeműt a mérkőzés első negyedében.

A parancsnok címen napvilágot látott egyperces kisfilm egy Apollo programban részt vett, visszavonult űrhajósról szól, akit már semmi sem érdekel a világon, csak a múltbeli szép emlékekre tud gondolni. Ekkor toppan be a házba fia, aki nem akarja tovább nézni apja gyötrődő semmittevését és meglengeti neki az új Audi R8 V10 plus kulcsát.

Ezek után könnyen kitalálható, hogy az idős úr szinte gyermeki izgalommal élesíti a rendszert, amely a múltat eleveníti fel benne. Az új R8 V10 plusban egyébként egy 5.2 literes tízhengeres aggregát dolgozik 610 lóerő és 560 Nm kíséretében. Ezen értékek segítségével a százas sprintidő mindössze 3,2 másodpercébe telik, míg végsebessége eléri a 330 km/órát.

A csúcs verzió és az alap (540 lóerős) változat még idén a kereskedésekbe kerül világszerte.