2016. február 07. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Egy Rolls-Royce a szerelem jegyében

A Pekingben bemutatott Rolls-Royce Ghost Eternal Love a szerelem jegyében született, a márka újévi ajándéka Kínának. Az egyedi kiadású Ghost stílusjegyeivel a fehér hattyút jeleníti meg, amely a kínai kultúrában a szerelem madara. Az évszámnak megfelelően 16 darabot készítenek belőle.

A hattyú dizájn a szerelemnek állít emléket. A keleti és a nyugati kultúrában egyaránt, a hattyú az elegancia és a hűség megtestesítője, a tisztaság és a lojalitás szimbóluma. A hattyúk közötti kötelék évekig, olykor egy életen át kitart, a párok kapcsolata olyan mély, hogy egyikük halála esetén a másik akár a saját életét is kiolthatja. A tradicionális kínai kultúrában a hattyúk a szerelem madarai, az örök szerelem megtestesítői.

A Rolls-Royce legfrissebb kreációja is a hattyú alakját ragadja meg. Az autó oldalán végigfutó ’vagonvonalon’ látható, két hattyú áltat megformált tökéletes szív az Eternal Love egyedi ismertetőjele, amely az utastérben, a bőrülések támláján is megjelenik. A hattyú eleganciáját és tisztaságát kiemelve a Ghost fehér és ezüst fényezést kapott és utasterében is a fehér bőrkárpit a meghatározó. A mennyezet vörös, csakúgy, mint az ülések díszvarrása. Körös-körül tölgyfa berakások ékesítik az autót, a megvilágított küszöbléceken pedig ’A szerelem az örökkévalóság’ felirat látszik.

A Rolls-Royce Ghost Eternal Love modellből összesen 16 darabot készítenek.