2016. február 08. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A gyári faberakás egy új kabriónak is jól állhat

A Porsche Exclusive részlege egy új 911 Carrera S Cabriolet modellen mutatta be mit jelent egyedi igények szerint átalakítani egy sorozatgyártású autót. A nyitható tetejű fekete szépség barna bőr belsőt kapott valódi faberakással és persze minden modern extrával.

Mára elterjedté vált, hogy a nevesebb autómárkák külön egyedi igényeket teljesítő részlegeket hoznak létre, ezzel csábítva magukhoz a különlegességre vágyó, tehetős ügyfeleket.

A Porsche az Exclusive családdal alkot a szokásostól eltérőt, ahogy tette ezt legutóbb is egy ráncfelvarrott 911 Carrera S Cabriolettel. A „Jet Black Metallic” feketemetál stuttgarti gép már kívülről is igencsak vonzza a tekinteteket 20 collos könnyűfém kerekeivel és piros féknyergeivel, ám ha a kíváncsi szemlélők közelebbről is megvizsgálják, meglepődhetnek a faberakások láttán.

A kávébarna bőrt ugyanis a fa díszlécek, kormány- és sebességváltó-betétek teszik klasszikussá, miközben a legmodernebb funkciókat működtető gombok, a hatalmas színes központi kijelző és az okos automataváltó sem hiányzik a repertoárból. A házon belüli nemesítő részleg a teljesítményt nem piszkálta meg, így a Carrera S esetében továbbra is egy 3.0 literes hathengeres duplaturbós motorról beszélhetünk 420 lóerővel (309 kW) és 500 Nm csúcsnyomatékkal, melyek a hátsó tengelyt kínozzák. A végsebesség 300 km/óra felett alakul, a százas gyorsulás pedig automata váltóval 4, manuálissal 4,4 másodperc alatt tudható le.