2016. február 13. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Startech Land Rover Discovery Sport

A Brabus leányvállalata, a Startech az első, amely foglalkozott a legújabb Land Rover modellel. A brit márkák nemesítője komplett programot dolgozott ki Discovery Sporthoz, melynek keretében a terepjáró külső aerodinamikai készletet, 22 colos könnyűfém felniket, ültetést, chiptuningot és exkluzív belső kiegészítőket kapott.

A Startech dizájnerei a Discovery Sport külsején a sportosan elegáns, utcai vonalat helyezték előtérbe, az offroados megjelenést hangsúlyozó elemeket „onroadosra” cserélték. Az első lökhárító alsó része immár egy sportos hangvételű, LED nappali fényes darab, amelyet egy hozzá stílusában illeszkedő hátsó kötény egészít ki. A lökhárító vonalait precízen követő szoknyába egyedi megoldásként integrálták a kipufogóvégeket. A SUV kinézetét a nagyvonalúan méretezett könnyűfém felnik is feldobják; a Monostar R görgők 9 x 22-es méretben kerültek fel 265/35 méretű abroncsokkal.

A Land Rover kicsivel közelebb is került az aszfalthoz, a gyári lengéscsillapítókhoz illesztett ültetőrugók 30 mm-rel engedik lejjebb az autót.

Mindamellett a 2,2 literes turbódízel motor lendületét is fokozták a szakemberek. Külső tuningbox segítségével 210 lóerőre tornászták fel a négyhengeres teljesítményét, anélkül, hogy a tartósságot és a megbízhatóságot csorbították volna. A motor 3500-as fordulatszámnál adja le a maximális teljesítményét, míg 460 Nm-es nyomatékát (+40 Nm) 2000-es fordulattól szolgáltatja. A nulla-százas gyorsulás 8,9 másodpercet vesz igénybe.

Az utastérbe sztenderd kiegészítők sora kérhető, többek között megvilágított fém küszöblécek, magas minőségű velúr szőnyegek, alumínium pedálok és lábtartó válaszható, de a Startech kárpitos műhelyében az egyéni igényeket is kielégítik. Az ügyfelek komplett bőrözést is kérhetnek a legfinomabb bőr és Alcantara felhasználásával, tetszőleges színben. A díszítőelemek palettája is széles körű, a fa mellett karbon és fém dekoráció is elérhető.