2016. február 18. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Új modellel jön a Bentley

A Bentley bemutatta a Flying Spur V8 S modellt, amely a V8 és a csúcsot jelentő W12 kivitel közé ékelődik be. Emelt teljesítményű erőforrás, módosított felfüggesztés és dinamikusabb megjelenés jellemzi, kényelme azonban továbbra is elsőrangú. A Genfi Autószalonon debütál és nyáron kerül piacra.

A Bentley által használt, a győri Audi gyárban készülő közvetlen befecskendezéses, 4 literes biturbó V8-as erőforrás teljesítményét a mérnökök az új V8 S kivitelben 528 lóerőre tornászták fel. A 21 lóerős többlet háromtized másodpercet javított a százas sprinten (4,9 mp), a csúcssebességet pedig 306 km/órára tolta ki.

A megizmosított motornak nem nőtt a fogyasztása és a károsanyag-kibocsátása, a Bentley limuzinnal akár 830 kilométer is megtehető egy tankkal. A szabványos 10,9 literes fogyasztás a hengerlekapcsolás funkciónak is köszönhető, ami részterhelésnél négy hengert kiiktat a hajtásból.

A mérnökök azonban nem csupán a lóerők gyarapításán dolgoztak, hanem javítottak a gázreakción és alacsony fordulatszámon nyomatékosabbá tették a motort. Már 1700-as fordulatszámtól elérhető a maximális, 680 Nm-es érték. Ezek hatásait leginkább az ’S’ menetmódban érezni, amikor is a jármű sokkal jobban ugrik a gázpedál parancsaira, erősebb a motorfék-hatás és nyolc fokozatból csak hét használható.

Az erő nyolcfokozatú automataváltón keresztül jut el a négy kerékhez. Alaphelyzetben a nyomatékelosztás 40:60 arányú a tengelyek között. A Flying Spur V8 S finomhangolt felfüggesztésen fut, ami a normál V8 modellhez képest precízebb irányíthatóságot és stabilabb útfekvést eredményez. A folyamatosan változó csillapítású, szintkiegyenlítős légrugózás azonban fenntartja az első osztályú menetkomfortot és a lágy futást, ami a Bentley-ket jellemzi.

A Flying Spur V8 S kívülről a sportos hatású, sötét színű díszítőelemeiről azonosítható be. Hűtőrácsa fekete, hátsó diffúzoreleme szintúgy. A hatás tovább fokozható sötétített első és hátsó lámpákkal, fekete tükörházakkal, továbbá kétszínű, 21 col átmérőjű Mulliner könnyűfém keréktárcsákkal. A kabinban zongoralakk-fekete fabetétek, háromküllős sportkormány, mintázott alumínium berakások és kéttónusú, steppelt bőrkárpitozás teremtenek exkluzív hangulatot.

A Bentley Flying Spur V8 S a Genfi Autószalonon ünnepli a világpremierjét.