2016. február 18. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy Tesla gyerekeknek

A Radio Flyer előállt minden idők legkúlabb játékautójával, a 8-10 éves gyermekeknek szánt elektromos Tesla Model S-sel. Ahogy a nagy, ez is többféle akkucsomaggal rendelhető, 10 km/órás sebességre képes és akár 2 órán át nyúzható. Többféle gyári Tesla színben vásárolható meg, potom 500 dollárért.

A miniatűr Model S egészen komoly jármű, hiszen a szegmensben elsőként, speciális cserélhető lítium-ion akkumulátorral van szerelve, ami háromszor gyorsabban tölthető, mint a hagyományos savas telepek. A sztenderd akku 140 Wh-s, amely körülbelül 1-2 órás működést és 10 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, míg az 50 dolláros felárat jelentő, 190 Wh-s prémium telep 1,5-3 órás működési időt szavatol, 15 kilométeres maximális hatótávolsággal. Az akku 3 óra alatt 100 százalékra tölthető, így a kocsi naponta többször is hajtható.

Számos egyéb opció és kiegészítő is rendelkezésre áll. A szülők válogathatnak a gyári Model S prémium fényezések között (többrétegű piros, mélykék metál és ezüstmetál), kérhetnek ponyvát (50 dollár), pótakkumulátort és egyedi rendszámot is (15 dollár).

A mini Tesla sebessége 5 vagy 10 km/órában limitálható, és hátramenetet is építettek bele. A kicsik emellett működő fényszórókat és dudát is találnak az autóban, a rakodórekesz és zenelejátszó bekötési lehetőség mellett.

A Tesla Model S játékautó már előrendelhető a Radio Flyer weboldalán, az első példányokat májusban kapják kézhez a megrendelők.