2016. február 23. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Ilyen Lamborghini nincs még egy

A Lamborghini Aventador 750-4 Superveloce Földünk egyik legexkluzívabb szupersportautója, jelen esetben pedig egy egyedülálló jármű alapját képezte, amihez hasonlót még nem épített senki. A Mansory J.S. 1 Edition egy londoni milliárdos kívánsága volt, akinek már húsz darab Mansory modell sorakozik a garázsában.

James Stunt londoni milliárdos rengeteg különleges járművet birtokol. Egyik sem tucatautó, általában valamelyik nemesítő cég keze munkáját viseli magán. Stunt nagyon kedveli a Mansory munkáit, idáig már húsz különböző autóját módosíttatta a csapattal. Álomautója kerékre állításával is a brandi székhelyű vállalatot bízta meg.

Az autó, amelyet továbbgondoltak, egy fantasztikus Lamborghini Aventador Superveloce volt. Teljesen egyedi szénszálas karosszériát terveztek hozzá, amelyet a Lamborghini Veneno inspirált. A minőségre garancia, hogy az egyes alkotóelemeket a Mansory egyedülálló prepreg-autokláv eljárásával sütötték ki. Az új aerodinamikai csomag az olasz rakéta lopakodó kinézetét erősíti, emellett növeli a tengelyekre ható leszorítóerőt és a fontos alkatrészek hűtését is javítja.

Egyedi az első, toldattal kiegészített lökhárító, a géptető, a sárvédők, az oldalküszöbök, a hátsó diffúzor, a hátsó szárny, valamint a tető, ahonnét a hideg levegő közvetlenül a motortérbe juthat. A komplett karbon ruha 50 kilogrammot faragott le az Aventador Superveloce tömegéből, ami jótékony hatással volt a menetteljesítményeire.

Persze a V12-es erőforráson is húztak egy picit, a vezérlés átírásával, sportlégszűrő és sportkipufogó-rendszer felszerelésével 830 lóerőt csalogattak elő belőle (+80 LE). A J.S.1 Edition immár 2,7 másodperc alatt katapultál százra, kétszázra 8,4 szekundum alatt jut fel, 300 km/óráig pedig elegendő neki 23,4 másodperc (-0,6 mp). A száguldásnak csak 355 km/óránál van vége (+5 km/óra).

S hogy mennyibe került mindez? A legfelsőbb londoni körökben nem beszélnek pénzről.