2016. március 10. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a Volkswagen szabadidő-kabriója

SUV offenzívát indított a Volkswagen, melynek első bizonyítéka a Genfi Autószalonon leleplezett T-Cross Breeze névre hallgató kabrió tanulmány. A jármű érdekes és egyedi, úgyhogy izgalmas jövő elé nézünk.

A las vegasi CES rendezvényén bemutatott BUDD-e tanulmány után a Volkswagen egy divatos koncepcióautóval lepte meg látogatóit Genfben. A T-Cross Breeze a Volkswagen legkompaktabb szabadidőautója. Kategóriájának első nyitott tetejű képviselője, mindemellett egy megfizethető kabrió, amely emelt üléspozíciójának köszönhetően tökéletes kilátást biztosít. A BUDD-e tanulmányhoz hasonlóan a T-Cross Breeze működési elve is szinte teljesen nélkülözi a kapcsolókat.

Dr. Herbert Diess, a Volkswagen márka igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy „2016 az újrakezdés éve lesz a Volkswagen számára. A T-Cross Breeze bemutatásával bepillantást engedünk a jövő Volkswagen modelljeibe. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk SUV modelljeink fejlesztésére, célunk, hogy a Volkswagen minden fontos szegmensben rendelkezzen egy SUV modellel a kínálatban.”