2016. március 20. 11:15   |   Autoblog
címkék:  

Megújult a Toyota GT86

Ráncfelvarráson esett át a Toyota népszerű hátsókerék-hajtású sportkupéja, a GT86. Külseje agresszívabb lett, utastere magasabb minőségű kárpitozást kapott, felfüggesztését áthangolták, motorjából pedig kisajtoltak még néhány lóerőt. Az új GT86 áprilisban, a New York-i Nemzetközi Autókiállításon debütál és ősszel kerül piacra.

A Toyota elérkezettnek látta az időt arra, hogy GT86 modelljét kicsivel vonzóbbá, rámenősebbé tegye. Új első lökhárítót szabott rá szélesebb légbeömlő nyílásokkal, LED-esre cserélte a fényszórókat és a hátsó lámpákat, átalakította a hátsó lökhárítót és a könnyűfém felniknek is új dizájnt adott. Az intézkedések nyomán a GT86 már nem néz ki annyira szelídnek, mint korábban.

A belső tér nívóját is megemelték, immár bőr/Alcantara kárpitozás és hasított bőr borítású műszerfal is elérhető. Ugyanez az anyag az ajtóbelsőkre is felkerült, ami sokat dobott a belső tér hangulatán és színvonalán. Az ezüst kontrasztvarrással készülő ülések mellett újdonság a ’86’ logóval ellátott multifunkciós sportkormány is.

Ezen kívül a GT86 kiváló menetdinamikája is továbbfejlődött. A mérnökök áthangolták a felfüggesztést, módosították a csillapítást és a rugózást, így a sportkupé még könnyebben irányíthatóvá, még agilisabbá vált. A 2 literes bokszermotor 5 lóerővel izmosodott.