2016. március 22. 14:50   |   Autoblog
címkék:  

MINI JCW 300 lóerővel

A Manhart Performance fantáziát látott az új MINI John Cooper Works modellben és egy igazi aszfaltszaggatót kreált belőle. A forró ferdehátú a kezelés után kereken 300 lóerőt mozgósít, ami bőven 6 másodperc alatti gyorsulást garantál.

A Manhart MINI-je mindenekelőtt elképesztően jól néz ki, ami annak köszönhető, hogy az ikonikus brit versenyzöld fényezést aranyszínű részletekkel kombinálták. A karosszériát hosszában aranyszínű versenycsík szeli át, oldalt hasonló színű zászlómintás grafika látható, s a tükörházakat is arany festékkel fújták le. Végezetül a 19 colos felnik is ilyen árnyalatot kaptak.

A kabinban prémium bőr és Alcantara kárpitozást találunk, utóbbi borítja a kormánykereket is. Az összkép rendkívül ízléses, az üléseken kockás minta és sárga szegélyvarrás látható, a velúr szőnyegekre pedig Manhart logókat hímeztek.

A karosszérián fellelhető “F300” feliratok már sejtetik, hogy a 2 literes négyhengeres, közvetlen befecskendezéses turbómotor teljesítményét a szakemberek 300 lóerőre tornászták fel. Új köztes hűtővel, optimalizált elektronikával és Remus rozsdamentes kipufogórendszerrel 70 plusz lóerőt sajtoltak ki az erőforrásból. A nyomaték 320-ról 470 Nm-re gyarapodott.

A Manhart menetteljesítmény adatokat nem közölt, de a tuningolt MINI minden bizonnyal 6 másodpercen belül eléri a 100 km/órás sebességet.