2016. március 27. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Talán a BMW M7 első tesztpéldányát kapták lencsevégre

Úgy tűnik, enged az emberek nyomásának a bajor gyártó, vagyis érkezőben az első M-es 7-es modell. Ennek egy lehetséges tesztpéldányát kapta le pár szemfüles lesifotós svédországi próbaútja közben.

Bár többször hangsúlyozta a BMW, hogy nem tervezi elkészíteni a 7-es sorozat M variánsát, egyre inkább úgy tűnik, mégis engednek a bajorok a nyomásnak

Legutóbb egy csapat lesifotós kapott le egy álcázott emblémájú, hatalmas fékekkel, kerekekkel és négy kipufogóvéggel megáldott példányt, amely többek szerint az M7-es egyik első tesztpéldánya lehet.

Ezzel ismét felerősödtek a pletykák, hogy a jelenleg csúcsot képviselő 760Li xDrive 6.6 literes V12-eséből eredő 610 lóerő hamarosan már nem lesz a legerősebb 7-es példány. Arról egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy az M-es verzió is ezt az aggregátot, vagy a jóval könnyebb, 4.4 literes ikerturbós V8-ast kapná. Utóbbi egység ugyanis jelenleg 600 lóerőt teljesít az M5 30 Jahre kiadásban, tehát még kéne rajta gyúrni, hogy méltó legyen a nagyobb testvér kellően rugalmas meghajtására. A kombinálást a konkurens Mercedes S-osztályának AMG variánsai sem könnyítik meg, hisz az S63-at V8-assal szerelik, míg az S65 mozgatásáról egy V12-es benzintemető gondoskodik.

Egyelőre sem a kinézetről, sem további menettulajdonságokról nem lehet tudni információkat, de annyi biztos, mire megjelenik a modell (talán jövő év vége felé), már akár ráncfelvarrást is kaphat.