2016. március 28. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota Mirai lett az Év Globális Zöld Autója

A New York-i Autószalonon megtartott sajtókonferencián a Toyota Mirait kiáltották ki a 2016. év Globális Zöld Autójának (2016 World Green Car of the Year.) A díjat a világ 23 országát képviselő 73 autós szakújságíróból álló zsűri ítélte oda.

A Toyota Mirai egyike volt annak a nyolc új modellnek, amelyeket a címre jelöltek. A világ minden részéből érkezett nevezések közül végül három döntős maradt, köztük az új generációs Toyota Prius és a Toyota Mirai.

Az automobilizmus elkövetkező 100 évére készülve a Toyota merőben új, egyedülálló piaci értéket képviselő autót fejlesztett ki. A működése során kizárólag vízpárát kibocsátó Mirai úttörő jelentőségű gépjármű, amely nagyban hozzájárul a hidrogén energia alapú társadalom kialakításához. A Mirai nem csupán fejlett üzemanyagcellás technológiát és környezetvédelmi teljesítményt kínál, de egyben élvezetesen is vezethető; futurisztikus formaterve azonnal felismerhetővé teszi, emellett halk és kényelmes utazást kínál.

Az Európában 2015 szeptemberében bevezetett Toyota Mirai már megvásárolható vagy lízingelhető a brit, német és dán piacokon. A modell kereskedelmi forgalmazása hamarosan kezdetét veszi Belgiumban, Hollandiában, Norvégiában és Svédországban. Ezzel hétre nő azon európai országok száma, ahol az ügyfelek elérhetik az Egyesült Államokban és Japánban szintén forgalmazott Mirait.