2016. március 29. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy mesteri Bugatti Veyron replika

Egy 2001-es Mercury Cougart alakíttatott át egy fanatikus tulajdonos Bugatti Veyronná. Arról nem tudni, hogy a plasztikai műtét mennyi pénzbe került, mindenesetre most valaki megvett magának egy hamis darabot az autógyártás történelméből közel 17 millió forintért.

Végre egy olyan szupersportkocsi másolat, amiről nem rí le első ránézésre, hogy valami egészen másból alakították át, így nem teszi nevetségessé vezetőjét.

Az alábbi, Bugatti Veyron kinézetű négykerekű 2001-ben kezdte pályafutását Mercury Cougarként, azonban nemrég az utca sztárjává vált, köszönhetően az üvegszálas Veyron karosszériának, illetve a valóban mozgatható hátsó szárnynak.

A modell valódisága akkor kezd csorbát szenvedni, mikor a felnikre téved szemünk, vagy meghalljuk a 8.0 literes W16-os helyett a 3.0 literes V6-os szolidabb duruzsolását, bár a kipufogórendszert igyekeztek olyanná alakítani, hogy a lehető leghitelesebb hangokat szolgáltassa a világnak – bár a benne rejlő ménes nagyjából az eredeti negyede.

Pozitívum, hogy a belsőt is igyekezték komolyan átalakítani, persze a kormányról és a középkonzolról rögtön lesüt, hogy csak egy másolat, hiába a sok bőrborítás. Úgy tűnik, a negatívumok ellenére valaki elég jónak tartotta a masinát, hogy kifizessen érte 59 900 dollárt, azaz 16,8 millió forintot. Ezért a pénzért egyébként már nem akármilyen új autók között is válogathatott volna, bár talán egyik sem kelt akkora feltűnést, mint egy (hamis) Bugatti.