2016. július 20. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Ilyen még nem volt – bemutatkozott a BMW 1-es szedán

A BMW Group bemutatta a kínai gyártású és az ottani piacra szánt 1-es modell limuzin, azaz négyajtós változatát. A gyártó első kompakt méretű sportlimuzinját kifejezetten a kínai ügyfelek speciális igényeire szabták. Egyelőre ne számítsunk európai megjelenésre.

A BMW Group és a BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) bemutatta a kínai piac legkisebb bajor szedánját. A BMW X1 és a 2-es Active Tourer sikeres piaci debütálása után hamarosan az 1-es limuzinnal bővül tovább a BBA belépő szintű prémium modelljeinek termékpalettája, amely jelenleg öt, helyben készített modellt állít csatasorba Kínában. A BMW ezáltal egy minden korábbinál vonzóbb modellpalettával képviselteti magát az ázsiai országban, ahol a négyajtós 1-es piaci bevezetésével még tovább növeli jelenlétét és versenyelőnyét.

A szedán megtervezésekor a bajor gyártó mérnökei a modell számos pontját a kínai ügyfelek járműhasználati szokásai és az ország vezetési körülményei szerint alakították ki. A kizárólag Kínában készülő és piacra kerülő exkluzív modell fejlesztési és tesztelési munkafolyamatait kínai mérnökök közreműködésével végezték a bajor gyártó központjában. A BMW 1-es limuzin a legváltozatosabb kínai terepeken végzett közúti teszteket is teljesítette, eltérő vezetési körülmények, illetve éghajlati- és útviszonyok közepette.

Az 1-es limuzin kiindulási alapját a BMW Concept Compact Sedan tanulmányautó adta, amely a 2015-ös Kantoni Autószalonon mutattak be. A sorozatgyártásra kész modell a gyártó jellegzetes karosszéria-arányai mellett a koncepció dizájnjegyeit is megörökölte. A vese alakú hűtőrács és a dupla fénygyűrűvel helyzetjelző LED-es fényszóró-pár első pillantásra felismerhetővé teszik, hogy milyen produktummal van dolgunk. A jellegzetes BMW-dizájnnyelvezet az oldalsó ablaksáv és a C-oszlop találkozásánál elhelyezett „Hofmeister kink” sziluettben is visszaköszön.

A modell a BMW Group innovációs erősségének és piacvezető járműkapcsolati szaktudásának legújabb bizonyítéka. A ConnectedDrive információ-szolgáltató, szórakoztató és navigációs szolgáltatásait egyesítő széleskörű járműtechnológiai arzenál a bajor gyártó mindegyik ügyfelének jelentősen nagyobb utazási biztonságot, egyedülálló információ-gazdagságot és első osztályú menetkomfortot kínál. A BMW legkorszerűbb motorcsaládjának erőteljes, csúcstechnológiás megoldásokat felvonultató és innovációkban bővelkedő erőforrásai mindeközben a BMW Senjang városban működő helyi motorgyártó létesítményében készülnek.