2017. január 10. 14:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Melyik 911-es nyer a Porsche-párbajban? – videó

Vajon a 911 Turbo S Cabriolet vagy a 911 GT3 RS kerül ki győztesen egy repülőrajtos, egykilométeres gyorsulási viadalból? Az egyiket egy pörgős turbómotor hajtja, a másik viszont egy könnyű, nyers szörnyeteg.

Ha valaha is szóba jött a Porsche 911 neve, akkor egy villámgyors, farmotoros sportautó képe ugrott be az embereknek, és ez nem véletlen, hisz minden 911-es az adott korszak egyik úttörője volt mind teljesítmény, mind pedig design és minőség terén.

Nincs ez másként az új stuttgarti modellekkel sem, melyek némelyike a hagyományos utat követi, míg mások a jövőt fürkészik. De vajon melyik technológia képes felülkerekedni? A kérdés megválaszolásának érdekében egy PDK-val (duplakuplungos automataváltóval) szerelt 911 Turbo S Cabriolet és egy szívó boxermotoros GT3 RS feszül egymásnak a kifutópályán.

Előbbi meghajtásáért egy 560 lóerős 3.8 literes hathengeres egység felel, amely 2,9 másodperc alatt katapultálja álló helyzetből százra az összkerék-meghajtású vászontetőst, s egészen 330 km/óráig képes azt gyorsítani. A GT3 RS esetében egy 4.0 literes hathengeres szívó boxermotorról beszélhetünk kereken 500 lóerős csúcsteljesítménnyel (ez egyébként literenként 125 paripát jelent feltöltő nélkül!) és 460 Nm-rel, amely szerényebb nyomatékát a kisebb tömeggel igyekezett kompenzálni a gyártó, így 3,3 másodperc alatt képes kilőni százra, míg végsebessége 310 km/óra.

Ha csak a papírformát nézzük, a piros GT3-nak nem sok esélye van, de az összehasonlításba belekavar a repülőrajtos indulás, így az eredmény szorosabb, mint várnánk.