2017. április 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Ez a Merci azért állt 21 évig, mert elvesztették kulcsait

Egy 1996-os Mercedes-Benz SL500 került árverésre a minap. Az autó különlegessége, hogy órájába mindössze 128 kilométert csavartak, mivel első tulajdonosa pár nap alatt elvesztette kulcsait, így egy garázsban pihent 21 évig.

Nem sokszor fordul elő, hogy valaki véletlenül őrzi meg gyári állapotában kedvenc autóját többtíz évig, ám egy londoni Mercedes SL500 tulajdonos akarata ellenére tárolta garázsában 1996-ban vásárolt kabrióját.

A dolog nyitja, hogy az autó női tulajdonosa 80 mérföld (azaz 128 kilométer) megtétele után leparkolta egy garázsban, majd nemes egyszerűséggel elvesztette a kocsi kulcsait. Az persze jó kérdés, miért nem csináltatott újakat hozzá, így viszont legalább senki nem nyúlt hozzá 21 évig.

A történetet meglovagolva most a Coys Auctions hirdeti a piros szépséget, s a cég reményei szerint 45 és 55 ezer font, azaz 16,5 és 20 millió forint közötti összegért talál új gazdára, aki remélhetőleg használni is fogja az újszerű állapotú csillagmárkást.

Mindenesetre, aki egy kabrió Mercedes vásárlásán töri a fejét, annak megfelelő alternatíva lehet egy új SLC-osztály hasonló értéken, bár abban nem biztos, hogy lesznek fűthető ülések, hatos CD-tár, fa és bőr kormány, valamint kárpitok, elektromos és memóriás ülések, illetve prémium hangrendszer. Ráadásul a műszaki vizsga is érvényes 2018-ig – bár azt nem tudni, hogyan volt képes hosszabbítani az érvényességet a tulajdonos a kulcsok nélkül.