2017. április 19. 13:10   |   Autoblog
címkék:  

Exkluzív kisautóként támad fel a klasszikus Mini

A tradicionális karosszériaépítő módszerekkel dolgozó, brit David Brown Automotive bemutatta második modelljét, amely nem más, mint a klasszikus Mini modern interpretációja. A Mini Remastered tökéletesen hozza az ikonikus ős stílusát, azonban kézi munkával, nagyon magas minőségben, modern alkatrészek felhasználásával készül. Kis sorozatban, csillagászati áron fogják kínálni.

A Mini Remastered pontosan úgy fest, mint Alec Issigonis zseniális kisautója, de a karosszérián nem látni a jellegzetes külső hegesztési “varratokat”, továbbá felfedezhetők rajta egyedi vonások, mint a kerékjárati ív szélesítések és a középen kivezetett kipufogó. A lámpákban diódák világítanak és alumínium keretet kaptak, akárcsak az egyedi formájú hűtőrács. A krómozott házú visszapillantó tükrök az ajtókra kerültek. A Mini Remastered karosszériája az eredetinél jóval erősebb és merevebb, s a szigetelése is más dimenzióban van. Kialakítása 1000 munkaórát vesz igénybe. A fényezés is kézi munkával történik, s négy hetet emészt fel.

Természetesen az utasteret is a mai követelmények szerint, kézműves módszerekkel alakítják ki. Pazar, brit eredetű bőr borít mindent, a sofőr klasszikus, fakarimás Mota-Lita kormányt tekerhet és klasszikus körműszerekről olvashatja le a lényeges információkat. Középre tették a navigációt is kínáló infotainment rendszer 7 colos érintőképernyőjét, ami többek között Bluetooth kihangosítást, továbbá Apple CarPlay és Android Auto funkcionalitást is kínál. A prémium audiorendszer és a nyomógombos indítás is alapcsomag része.

A David Brown Automotive szakemberei megtartották az eredeti erőforrást, azonban új alkatrészekkel teljes mértékben átépítették és finomhangolás után szerelték vissza az autóba. Az 1275 köbcentiméteres, négyhengeres, hengerenként kétszelepes blokk most 30 százalékkal erősebb: 78 lóerőt ad le 5700-as fordulatszámon, a nyomatéka pedig 91 Nm 3900-as fordulatszámon. A kis négyhengeres 11,7 másodperc alatt gyorsítja a 740 kilós járművet százra, és 145 km/órás végsebességet szavatol számára. Eközben átlagban csupán 6,6 liter üzemanyagot fogyaszt. A motorhoz ötfokozatú kézi váltó kapcsolódik.

A Mini Remastered 11-féle nem metál és kétféle metálfényezéssel, háromféle tetőszínnel, hétféle 12 colos könnyűfém kerékkel, valamint hat különböző színű bőrkárpittal konfigurálható, de az egyéni elképzeléseket is boldogan megvalósítják. Az új, exkluzív Mini már rendelhető, de nem lesz tömegtermék. Alapára 75 ezer font, irdatlan összeg egy 3 méter hosszú kisautóért. Az első példányok télen kerülnek tulajdonosaikhoz.