2017. május 15. 13:15   |   Autoblog
címkék:  

Emmanuel Macron DS-t választott első útjához

Emmanuel Macron a DS Automobiles 2 hónappal ezelőtt bemutatott modelljét, a DS 7 Crossback-et választotta első hivatalos útjához. Az „elnöki” DS 7 Crossback-et átalakították, többek között nyitható vászontetőt kapott, hogy a köztársasági elnök belőle üdvözölhesse a francia népet a Champs-Elysées-n.

Nagy büszkeség a DS márka számára, hogy az új köztársasági elnök a DS 7 Crossback-et választotta beiktatási ceremóniájához. Ezzel a pillanattal a DS Automobiles – amelynek ambíciója, hogy a francia innovációt és szaktudást átvigye az autógyártásba – a tradíciót folytatva, ismét a francia elnökség hivatalos autóbeszállítója lett.

A DS modelleket számos alkalommal használták hasonló eseményeken az Ötödik Köztársaság fennállása során.

Az „elnöki” DS 7 Crossback

A DS mérnökei és szakemberei a legjobb tudásuk szerint szabták személyre ezt az egyedi elnöki autót, 7 hónappal a modell hivatalos bevezetése előtt (2018. január).

A kocsi indigókék fényezést, méretre készített vászontetőt, s a funkciójának megfelelő Francia Köztársaság feliratot és zászlótartót kapott. A 20”-os könnyűfém keréktárcsák arany díszítőelemeket viselnek. A belső térben különleges fekete bőrborítást találunk.

Az autó tartalmazza a DS 7 Crossback által kínált összes high tech szolgáltatást is, mint például a DS Connected Pilot, amely jelentős lépés az önvezető autó irányába, valamint a DS Active Scan Suspension felfüggesztés, amely az úthibákat előre felismerve folyamatosan szabályozza a lengéscsillapítók működését.

Az elnöki DS 7 Crossback a párizsi DS World-ben is megtekinthető lesz (33 rue François 1e) május 16-tól.