2017. június 17. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Jobb, ha tankolásra is van pénze az embernek, amikor Ferrarit megy lopni

Egy kaliforniai férfit tartóztattak le nemrégiben egy közel 70 millió forintot érő Ferrari 488 GTB ellopása miatt. A tolvaj a benzinkúton vált gyanússá, amikor pénzt kért a járókelőktől üzemanyagra, majd a kiérkező rendőröknek is hamis sztorit adott elő.

Vicces módon buktatta le magát egy autótolvaj Amerikában nemrég.

A kaliforniai férfi ugyanis nem akármilyen négykerekűt tulajdonított el: egy Ferrari 488 GTB volánja mögött foglalt helyet, ám nem jutott messzire a kereskedéstől, ugyanis szinte üres volt a sportkocsi tankja. Ezzel nem is lett volna gond, ha visz magával pénzt, ám a kútra beállva tudatosult benne, hogy a tankolás nem fog menni önerőből. Így az addigra összegyűlt nézelődőktől próbált némi pénz összeszedni, ám a siker helyett rendőrök jöttek, akik elkezdték kérdezgetni a gyanúsan viselkedő embert.

A férfi állítása szerint Ferrarija két évig rostokolt a szervizben javítás végett, s csak mostanra lett kész, ám mikor a papírokat kérték, a tolvaj hátizsákjából iratok helyett csak még egy Ferrari kulcs került elő. Közben kihívták a helyi kereskedés egyik emberét, aki megerősítette a biztos urak sejtését, hogy a közel 70 millió forintot érő autó valóban lopott.

A 36 éves gyanúsítottat így nagyértékű autólopás, valamint lopott tárgy birtoklása és használata miatt fogják elítélni.