2017. július 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Tom Hanks Kispolskija

Egy lengyel rajongó találta ki, majd a Facebook és a Carlex Design jóvoltából megcsinálta az amerikai színészlegenda egyedi, kívül fehér, belül mustársárga Polski Fiatját, amelyet hamarosan el is juttatnak hozzá.

Miután már több képet is láttunk Tom Hankstől, melyeken a legendás kisautó különböző változatai szerepelnek, biztosak lehetünk benne, hogy a színésznek bejön a típus.

Ezt lovagolta meg egy lengyel rajongó, Monika Jaskolska, aki fejében kipattant az egyedülálló ötlet, hogy építtet egy különleges példányt kedvencének. Így a Facebookon hamar támogatókra talált, majd sikerült a Carlex Design figyelmét is felkeltenie, akik megannyi ötlettel és anyaggal járultak a projekt sikeréhez.

Például közismert, hogy Tom Hanks rajong az írógépekért, a tuner a kapcsolókat és gombokat egy ilyen öreg masina stílusával ruházta fel, míg az üléseket, azt ajtók borításait és a műszerfalat mustársárga, valamint fekete bőrrel vonta be. A fehér kormány a mögötte rejlő oldschool számlappal magáért beszél, ahogy a különböző hímzett szövegek (One of One, azaz egy az egyből; Bielsko Biala for Tom Hanks…) vagy épp a néhány fa díszítőelem.

A külsőt a fehér fényezés és felnik, valamint a krómozott lökhárítók és a klasszikus Fiat embléma teszi jellegzetessé. Az egyedi autót a Lengyel Nemzeti Repülőtársaság fogja eljuttatni Amerikába a színészhez ingyen és bérmentve, ahol reméljük, örömét leli majd benne.