2017. augusztus 21. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ez a tíz legmegbízhatóbb autó a Földön. Az öné köztük van? – videó

Nem lehet elfogulatlan az ember, ha a saját autójáról mesél akár csak ismerőseinek, így hajlamosak vagyunk néha túldicsérni nem is annyira jól működő járgányunkat. De vajon melyik az a tíz modell, amelyeket valóban a legtöbb tulajdonos szeret? Íme a lista.

A brit CarBuyer saját kutatásai alapján összeállított egy tízes listát a legmegbízhatóbb autókról, melyekből néhány biztosan van a magyar háztartások egy részének is.

Lehet, meglepő, de egész vegyesre sikeredett az összeállítás, csupán egy gyártó akad, amelynek rögtön három modellje is szerepel rajta. De kezdjük a visszaszámlálást: tizedik az előző generációs Volvo XC60, kilencedik a Lexus NX, míg nyolcadik az idehaza is igen népszerű Suzuki Vitara – mely már sokszor sokféleképp bizonyította kiváló ár/érték arányát.

A hetedik helyet ismét egy Lexus, a CT kaparintotta meg, míg hatodik a koreai kompakt Kia Cee’d lett. Egy kissé drágább, de újfent japán (illetve Lexus) modell bizonyult az ötödik helyre érdemesnek a Lexus RX személyében, míg meglepő módon nem a Volkswagen Golf, hanem annak testvére, a spanyol SEAT Leon kapta meg a negyedik helyet.

A dobogó alsó fokát, vagyis a harmadik helyet az Audi Q3-asa kaparintotta meg, míg második a kiöregedő félben levő (és utánpótlás nélkül maradó) Skoda Yeti lett. Nem meglepő módon egy japán autó, ráadásul eddig a listán nem szereplő gyártó portékája lett az első: a Toyota RAV4.