2017. szeptember 10. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Nagyon izgalmas lesz a következő Kia Cee’d

A Kia Proceed Concept a következő generációs cee’d formanyelvét vetíti előre és korábban soha nem alkalmazott karosszériaformát vezet be. A nyújtott vonalvezetésű forró ferdehátú megőrzi a jelenlegi pro_cee’d dinamikus megjelenését, ugyanakkor a lenyűgöző látványt praktikummal kombinálja.

9048-KIAPROCEEDCONCEPTREVEALEDAHEADOFFRANKFURTWORLDDEBUT

Az alacsony, kecses és karcsú Proceed Concept ejtett tetővonala, izmos arányai és kompakt méretei a modell dinamizmusára utalnak. Az autó sziluettjét egy sor karakteres stílusjegy tarkítja. A dinamikus vonalvezetésű ablakkeret a tetővonalat követve nyúlik egészen a hátfalig, míg a karosszéria látványos „Sharkblade” formai eleme és a GT logó kihangsúlyozza a B-oszlopok nélküli kialakítást. Az autó hatküllős, 20 colos könnyűfém keréktárcsákat kapott.

A nappali világítás mára az autók személyiségének meghatározó stíluselemévé vált, a Proceed Concept azonban más módon hasznosítja a fényt. A koncepcióautó újdonsága a „Luminline”: az oldalsó ablakfelület peremén végigfutó, világító sáv, amely az autóhoz közeledő vezetőt köszönti. A Luminline az esti órákban látványosan segít beazonosítani a Proceed Conceptet.

A tanulmányautó drámai hatású tetővonala különleges kialakítású, egymásra rétegezett szellőzőnyílásokkal tarkított hátsó ajtóban ér véget, míg a hátsó lámpacsík hullámos felületét az olvadt mágneses fém megjelenése ihlette.

9050-KIAPROCEEDCONCEPTREVEALEDAHEADOFFRANKFURTWORLDDEBUT

Habár kiállásában és arányaiban újszerű, a Proceed Concept számos stíluseleme ismerős lehet a Kia egyéb modelleiről. Ilyen a „tigrisorr” hűtőmaszk, a Stinger tanulmányautó által ihletett, kiemelkedő motorházfedél, a tető teljes hosszában végigfutó üvegelem, valamint az ívelt lemezfelületek és feszes élek minden Kiára jellemző, harmonikus egysége.

A Proceed Concept egyedi lávapiros fényezést kapott. A különleges színhatást kézzel felvitt, egymást fedő fekete, krómhatású ezüst, valamint piros lakkrétegek összhatása adja; a végeredmény egy különlegesen fényes, ragyogó felület.

A Kia szeptember 12-én, a Frankfurti Autószalonon leplezi le a Proceed Concept tanulmányautót.