2017. október 06. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A gazdaságos Tesla javítás

Mit tehetünk, ha úgy nullázzuk le méregdrága elektromos autónk hátulját, hogy a biztosító nem fizet, és nincs meg a javításhoz szükséges pénzünk, de továbbra is használni szeretnénk? Valamit rögtönözni kell. Így született fa feneke a Tesla Model S-nek.

Kellemetlen dolog, ha az autónk hátulja sérül, hisz ezt a részt elég nehéz és drága dolog javítani – főleg, ha nincs rá fedezetünk.

Nem valószínű, hogy az alábbi fotón látható Tesla Model S jelenlegi állapotában részt vehetne a közúti forgalomban, hisz nem csak lámpái törtek ripityára, de szélvédő helyett csak egy plexi lap, megvilágított rendszámkeret helyett pedig csak egy felragasztott hatósági jelzés található és a pozdorja lapokból összeeszkábált csomagtartó sem az a fajta faberakás, amire az ember vágyik – nem beszélve a rendőrökről.

A helyzet viszont az, hogy a sérült elektromos autó tulajdonosának rögtönöznie kellett valamit, hogy használhassa drágán vásárolt kedvencét, ha már nem volt megfelelő biztosítása egy ilyen sérülés szakszerű kijavítására. Legalább egy ezüstszínű, bontott lökhárítót sikerült beszereznie – fura lett volna faanyagból kialakítania a lökös íveit. A házilagos javítás minden bizonnyal csak néhányszáz dollárjába került a pórul járt autósnak, de ha sokáig így akarja használni, számolhat néhány büntetéssel is, amely megnöveli majd a low budget szerviz költségeit.