2017. október 22. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy hosszában félbevágott autó

Létezik jónéhány kétszemélyes autó, de egyik sem néz ki annyira gnómul, mint ez a szedánból 1+1 ülésessé alakított FSO Polonez, melyet gyakorlatilag hosszában vágtak félbe, majd összeraktak. Egyetlen előnye, hogy mindkét oldalon kiszállhatunk belőle.

Ahelyett, hogy a végét levágta volna – mint teszik azt sokan megunt négykerekűjükkel – egyszerűen hosszában szabta ketté autóját egy FSO Polonez tulajdonosa, majd egy kis kurtítást követően újra egyesítette a megmaradt elemeket.

Így egy tandem szedánt kapott, melyben összesen két ülőhely található. Az egyébként minden extráját megőrző modell felettébb vicces látványt nyújt szinte minden szögből – egyedül oldalról nem tűnik fel rögtön a karcsúsítás – és nem tudni, mennyire lehet élmény vezetni, de valószínűleg nem érdemes vele túl éles kanyart bevenni, mert könnyen borulás lehet a vége.

Arról sajnos nincs információ, hogy a benzines szívet hogyan sikerült a fele motortérbe beilleszteni (talán itt is megvált néhány alkatrésztől a tulajdonos?), illetve az is jó kérdés, hogy kaphat-e valaha rendszámot a keskeny négykerekű, de az biztos, hogy jelenleg csak egy hasonló felépítésű autó kapható a földön, ez pedig a Renaul Twizy elektromobil – oldalablakok nélkül.