2017. november 10. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

283 km/óra az új Honda Civic Type R csúcssebessége – videó

Bár a gyári adatok alapján is impozáns, 272 km/óra az új Civic Type R végsebessége, valaki 283-as tempót préselt ki a Nürburgring friss királyából – legalábbis óra szerint. Így éri el csúcssebességét a 320 lóerős hot hatch.

Talán már minden autórajongó tudja, hogy az új Honda Civic Type R a Zöld Pokol elsőkerekes királya, így kifejezetten nagy népszerűségnek örvend napjainkban.

2.0 literes, 320 lóerő turbómotorjának köszönhetően 5,7 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, míg végsebessége 272 km/óra – legalábbis papíron, ám már megszokhattuk, hogy a gyártók néha hajlamosak alulmérni (vagy becsülni) portékáik teljesítményét, így néha meglepetések születnek egyes típusoknál a felhasználók tapasztalatai alapján.

Ilyen lehet a Type R is, amelyet 283 km/óráig hajszoltak meg nemrégiben. Igaz, a rekord értéket az autó műszere mérte, amely minden bizonnyal csal néhány egységnyit, de így is könnyen a képébe nevet bármilyen luxus sportautónak, amelyet a gyárban 250-es tempóra korlátoznak. Ezek után felkötheti a gatyáját a Renault az új 1.8 literes turbós Mégane RS-szel, amelynek nem titkolt célja visszahódítani a Nürburgring leggyorsabb elsőkerekes autója címet.