2017. november 11. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Mercedes lett a Nürburgring kombi királya – videó

Bizonyítani kívánta a Mercedes, hogy AMG E63 S kombi modellje nem csak egy családi nyaralásra, de a versenypályák használatára is teljesen alkalmas. Ehhez a híres Zöld Pokol aszfaltcsíkját vette be, melyet a leggyorsabb kombiként teljesítette a modell.

Nem csupán egy kényelmes utazóautó, de bitang gyors a Mercedes-AMG E63 S modellje. Ezt csak tovább erősíti a közelmúltban elért rekordidő, amit a Nürburgringen futott a sportos puttonyos.

A modell ugyanis 7 perc 45,19 másodperc alatt ért körbe a közel 21 kilométeres versenypályán, amely az eddigi legjobb eredmény egy kombitól. Ebben a kéttonnás modell segítségére volt a 4Matic+ összkerékhajtás, valamint az ezt tápláló 4.0 literes V8-as duplaturbós aggregát 612 lóerő és 850 Nm kíséretében. Míg végsebessége alaphelyzetben 250 km/órára korlátozott, százas gyorsulása 3,5 másodperc, bár ez egy ilyen kanyargós pályán nem minden. A bámulatos eredményt ráadásul teljesen gyári állapotban, utcai abroncsokkal futotta a gyár tesztpilótája.

Mivel a BMW jelenleg nem kínál ennyire sportos kombit, az Audin a sor, hogy az RS6-tal megmutassa, mire képes jelenleg a négykarikások nagyágyúja 605 paripával a fedélzeten.